Alles over intra-workouts

Inspiratie papikra

Tijdens een workout vraag je erg veel van je lichaam met name van je spieren. Het kan daarom handig zijn gebruik te maken van supplementen, om je lichaam meer ondersteuning te bieden. Een supplement met veel voordelen is Intra-workout, in dit artikel kun je meer lezen over hoe het werkt en wat het je oplevert.   

Wat is een intra-workout?

Intra-workout is een voedingssupplement dat gebruikt wordt tijdens het sporten. Het helpt bij het verbeteren van je prestaties en herstel. Intra-workouts bestaat uit eiwitten, koolhydraten, aminozuren, elektrolyten, mineralen en andere voedingsstoffen die helpen om je energie en uithoudingsvermogen te verhogen. Deze voedingsstoffen helpen je bij het voorkomen van uitputting tijdens het sporten, het verbeteren van je herstel en verhogen je energie. Intra-workout doet nog veel meer en in dit artikel lees je alles over wat het gebruik hiervan jou oplevert.  

Wat zijn de voordelen

Intra-workout bestaat uit voedingsstoffen, dit zijn voedingsmiddelen die het lichaam nodig heeft om te functioneren en gezond te blijven. Voedingsmiddelen zijn essentieel voor een goede gezondheid en het voorkomen van ziektes. De voedingsstoffen die in intra-workouts zitten hebben meerdere voordelen. Het innemen tijdens het trainen zorgt voor een verhoogd energiepeil, dit verbetert je prestaties. De voedingsstoffen die erin zitten dragen bij aan het opbouwen van spieren, daarnaast helpt het ook tegen een verminderde spiervermoeidheid. Een ander groot voordeel is dat de voedingsstoffen die erin zitten bijdrage aan het voorkomen van blessures. Intra-Workouts heeft wat jouw lichaam nodig heeft tijdens het trainen. 

Hoe gebruik je de intra-workout

Bij het gebruik van supplementen is het erg belangrijk dat je de juiste dosering inneemt. Dit zorgt voor het verkrijgen van de voordelen zonder dat je enige bijwerkingen ervaart. Een te hoge doseringen kan nadelig zijn, want hiervan kun je bijwerkingen ervaren zoals: vermoeidheid, misselijkheid, hoofdpijn en verminderde prestaties. Bij een te lage dosering ervaar je minder effectiviteit uit je supplementen. Lees daarom altijd goed de verpakking voor de juiste dosering. 

Intra-workout gebruik je tijdens of net na jouw workout. De reden hiervoor is dat intra-workout bedoeld is om te helpen bij je prestaties, spiervermoeidheid te verminderen en blessures te voorkomen. Tijdens een workout moeten je spieren zich heel erg inspannen en kunnen ze daarom wel een boost of ondersteuning gebruiken.  

Als je alle voordelen wilt ervaren van Intra-workout dan is de timing erg belangrijk, je neemt het voor tijdens of na jouw workout. Als jij ervoor kiest intra-workout voor de training te nemen is het aan te raden dat je dit niet meer dan een half uur van tevoren doet, aangezien je dan niets meer voelt van de energieboost. 

Intra-workout vs Pre-workout

Naast intra-workout zijn er nog andere supplementen die je kunt gebruiken voor het bereiken van je doelen, zo heb je proteïne poeder, aminozuren, pre workout en veel meer. Kijkend naar intra-workout vs pre-workout zijn er grote verschillen tussen de twee supplementen. Pre-workout neem je in voor het sporten, om jouw energie te verhogen en de prestaties en het uithoudingsvermogen te verbeteren. Intra-workout heeft dit ook als een voordeel. Naast deze voordelen had intra workout er nog meer zoals: het opbouwen van spieren. 

Intra-workout is een supplement met vele voordelen het verbetert je prestaties en het draagt bij aan spieropbouw. Als jij jezelf naar een nieuw niveau wilt tillen en grenzen wilt verleggen dan helpt Intra-workout jou daar zeker bij. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je een juiste dosering inneemt en je het op het juiste moment inneemt. Het gebruik van andere supplementen naast Intra-workout is zeker mogelijk. Welke supplementen jij naast intra-workout wilt innemen hangt af van jouw doel.

Uitgelichte afbeelding

Recente blog artikelen

Gezond sporten: wel of niet suppleren? 

Sporten is belangrijk voor de gezondheid. Lees hier meer over het gebruiken van sportsupplementen in combinatie met sporten.

Pindakaas & Banaan Flapjacks

Flapjacks zijn traditionele Engelse haverrepen uit de oven in de vorm van rechthoeken. De flapjacks zijn gemaakt van haver, boter en bruine suiker.

Vega bitterballen: voordelen en achtergrond

Jarenlang was het zo dat als je het over bitterballen hebt, dat mensen er dan automatisch van uit konden...

Weetjes over vitamine C

Zoals je waarschijnlijk wel weet is het belangrijk om veelzijdig te eten en je in die zin zo veel mogelijk te houden aan de welbekende Schijf van Vijf. Een divers voedingspatroon...

Gouden melk voor kinderen

Het klinkt misschien heel raar, maar gouden melk is een andere benaming voor kurkumathee. Het kan vaak lastig zijn om kinderen kurkuma te laten eten omdat zij de smaak niet lekker vinden.

Selecteer een categorie

Klok wortel

Diëten

Appel tijd voor gezond

Welke diëten zijn er en welke zijn gezond? Bepaal zelf wat het beste is voor je.

Superfoods

Wortel

Ontdek de verschillende superfoods en wat ze kunnen doen voor je lichaam.

Gezondheidstips

Broccoli

Met onze gezondheidstips kom je erachter wat het beste is voor jou en je lichaam.