Groenten

Groenten zijn een cruciale deel van onze voeding. Het is dan ook niet voor niets deel van de Schijf van Vijf. Groenten brengen veel gezondheidsvoordelen met zich mee en hangen samen met een lager risico op chronische ziekten. Wel wordt het aangeraden om seizoensgroenten te eten, omdat dit positief bijdraagt aan het milieu.

Het wordt aangeraden om dagelijks minimaal 250 gram groente te eten. Echter is er geen specifieke groente die je kan voorzien van alle essentiĆ«le voedingsstoffen. Om deze reden is het belangrijk om te variĆ«ren met je groente. Ook kan je de consumptie ervan gemakkelijk verspreiden over de dag en zijn er verschillende bereidingsmethoden. Hierdoor zul je nooit verveeld raken.Ā 

De kracht van broccoli

Broccoli is ontzettend gezond en bevat per portie veel vitamines, mineralen en vezels. Het is voornamelijk rijk aan vitamine C, wat de collageen aanmaak stimuleert en kan zorgen voor een mooie en stevige huid. Ook draagt vitamine C bij aan de bescherming tegen de zon.Ā 

Naast de voordelen voor je uiterlijk, heeft broccoli ook een ontstekingsremmend effect. Hierdoor wordt het risico op chronische ziekten verlaagd. Daarbovenop levert broccoli de benodigde hoeveelheid calcium op. Het versterkt je botten Ć©n tanden.

Artikelen over groenten

Als deel van de Schijf van Vijf zijn groenten enorm van belang. Om deze reden heeft het zijn eigen categorie gekregen. Ontdek alle artikelen met betrekking tot groenten hieronder.

Inspiratie papikra

Boerenkool

Boerenkool is zeer gezond en wordt vanaf september tot begin maart geoogst. De boerenkool is doorgaans het beste als deze een paar nachten in de vrieskou heeft gestaan. De plant...

Paksoi

Paksoi, je ziet het steeds meer in de supermarkten liggen, maar wat is het eigenlijk? Paksoi is een chinese kool met groene bladeren en witte bladstelen. Van oorsprong komt de...

Broccoli

Broccoli is als groente verwant aan bloemkool. Hiervan worden de nog gesloten bloemknoppen gegeten. Bij bloemkool betreffen dit de aanlegsels van de bloemknoppen. Broccoli wordt in het Italiaans...

Zuurkool

Zuurkool is gesneden witte kool dat wordt ingelegd. Door de inwerking van diverse melkzuurbacteriƫn wordt het geconserveerd. Deze bacteriƫn geven zuurkool ontzettend veel gezondheidsvoordelen...

Asperge

Asperges staan ook wel bekend als de parel van het land of de koningin van groente. Het maakt deel uit van de lelieachtigen, waar de lelie, narcis, knoflook en prei ook onder vallen...

"De basis van alle
geluk is gezondheid."

– Leigh Hunt

Selecteer een categorie

Klok wortel

Diƫten

Appel tijd voor gezond

Welke diƫten zijn er en welke zijn gezond? Bepaal zelf wat het beste is voor je.

Superfoods

Wortel

Ontdek de verschillende superfoods en wat ze kunnen doen voor je lichaam.

Gezondheidstips

Broccoli

Met onze gezondheidstips kom je erachter wat het beste is voor jou en je lichaam.