Groenten
Groenten zijn een cruciale deel van onze voeding. Het is dan ook niet voor niets deel van de Schijf van Vijf. Groenten brengen veel gezondheidsvoordelen met zich mee en hangen samen met een lager risico op chronische ziekten. Wel wordt het aangeraden om seizoensgroenten te eten, omdat dit positief bijdraagt aan het milieu.
Het wordt aangeraden om dagelijks minimaal 250 gram groente te eten. Echter is er geen specifieke groente die je kan voorzien van alle essentiële voedingsstoffen. Om deze reden is het belangrijk om te variëren met je groente. Ook kan je de consumptie ervan gemakkelijk verspreiden over de dag en zijn er verschillende bereidingsmethoden. Hierdoor zul je nooit verveeld raken.
De kracht van broccoli
Broccoli is ontzettend gezond en bevat per portie veel vitamines, mineralen en vezels. Het is voornamelijk rijk aan vitamine C, wat de collageen aanmaak stimuleert en kan zorgen voor een mooie en stevige huid. Ook draagt vitamine C bij aan de bescherming tegen de zon.
Naast de voordelen voor je uiterlijk, heeft broccoli ook een ontstekingsremmend effect. Hierdoor wordt het risico op chronische ziekten verlaagd. Daarbovenop levert broccoli de benodigde hoeveelheid calcium op. Het versterkt je botten én tanden.
Artikelen over groenten
Als deel van de Schijf van Vijf zijn groenten enorm van belang. Om deze reden heeft het zijn eigen categorie gekregen. Ontdek alle artikelen met betrekking tot groenten hieronder.

- Groenten, Superfoods
Boerenkool
- Groenten, Superfoods
Paksoi
- Groenten, Superfoods
Broccoli
- Groenten, Superfoods
Zuurkool
- Groenten, Superfoods
Asperge
"De basis van alle
geluk is gezondheid."
– Leigh Hunt
Selecteer een categorie
