Maaltijdvervangers

Bij een maaltijdvervangend dieet vervang je maaltijden met dieetproducten. Vaak bestaan de maaltijdvervangers uit shakes, maaltijdrepen, soepen, pap en pudding. De meeste worden aangeleverd als poeders, die je vervolgens thuis kan mixen met water of melk. Gemiddeld bevatten de maaltijdvervangers tussen de 1.200 en 1.400 calorieën per dag. Vanwege een calorietekort zal je vervolgens afvallen. 

De maaltijdvervangers zijn altijd eiwitrijk, met als doel om de vetverbranding te stimuleren. Dit zorgt voor een vol gevoel. Ook worden koolhydraten en vetten zo veel mogelijk beperkt bij maaltijdvervangende diëten. Door het tekort zal je lichaam het zelf aanvullen, wat het afvalproces stimuleert. 

Nadelen

Hoewel veel mensen afvallen met behulp van maaltijdvervangers, zijn er toch veel nadelen. Het belangrijkste nadeel is een gebrek aan balans. Veel maaltijdvervangers bevatten te weinig vezels, eiwitten of goede vetzuren en bevatten juist te veel suikers. Ook bevatten ze vaak te weinig calorieën, wat kan leiden tot het jojo effect. 

Daarnaast zijn maaltijdvervangers niet bedoeld voor een lange periode. Na het dieet vallen veel mensen terug in hun oude gewoontes. 

Artikelen over maaltijdvervangers

Er bestaan verschillende maaltijdvervangende diëten. Hieronder vind je een overzicht van onze artikelen met betrekking tot maaltijdvervangers.

Inspiratie papikra

Het sapkuur dieet

Een sapkuur houdt in dat je alleen een specifieke hoeveelheid vruchtensappen drinkt. Verder neem je niets in met uitzondering van...

Het Cambridge dieet

Het Cambridge dieet is uitermate geschikt om snel gewicht te verliezen. De Cambridge dieet producten zijn ook wel maaltijdvervangers. Dit dieet werd omstreeks 1970 door Dr. Alan Howard bedacht en...

"De basis van alle
geluk is gezondheid."

– Leigh Hunt

Selecteer een categorie

Klok wortel

Diëten

Appel tijd voor gezond

Welke diëten zijn er en welke zijn gezond? Bepaal zelf wat het beste is voor je.

Superfoods

Wortel

Ontdek de verschillende superfoods en wat ze kunnen doen voor je lichaam.

Gezondheidstips

Broccoli

Met onze gezondheidstips kom je erachter wat het beste is voor jou en je lichaam.