Zeevruchten
Zeevruchten kunnen erg breed zijn, van vis tot schaal- en schelpdieren. De meeste zeevruchten brengen heel wat gezondheidsvoordelen met zich mee. Zo zijn ze rijk aan koper en zink, wat je immuunsysteem een boost zal geven. Ook is het een goede bron van vitamine B12. Deze vitamine kan bijdragen aan de preventie van cardiologische aandoeningen en bepaalde ziekten.
Sommige zeevruchten, zoals oesters, zijn een goede bron van mineralen. Denk hierbij aan fosfor, kalium en magnesium. Andere zeevruchten, zoals zalm of haring, zijn weer een goede bron van omega-3 vetzuren.
De kracht van haring
Haring is een welbekende zeevrucht in Nederland. Het is een vette vis, wat is opgenomen in de Schijf van Vijf. Door de aanwezigheid van de visvetzuren DHA en EPA, is het belangrijk om minstens één keer per week vette vis te eten.
Een belangrijk voordeel van haring is dat het je botten versterkt. De vis bevat belangrijke voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft, zoals calcium, magnesium en fosfor. Ook bevat het eiwitten, wat bijdraagt aan de aanmaak van sterke botten.
Artikelen over zeevruchten
De term zeevruchten kan van alles omvatten, van vis tot schaal- en schelpdieren. Hieronder vind je een overzicht van alle artikelen met betrekking tot zeevruchten.

- Superfoods, Zeevruchten
Zalm
- Superfoods, Zeevruchten
Haring
- Superfoods, Zeevruchten
Garnalen
"De basis van alle
geluk is gezondheid."
– Leigh Hunt
Selecteer een categorie
