Zeevruchten

Zeevruchten kunnen erg breed zijn, van vis tot schaal- en schelpdieren. De meeste zeevruchten brengen heel wat gezondheidsvoordelen met zich mee. Zo zijn ze rijk aan koper en zink, wat je immuunsysteem een boost zal geven. Ook is het een goede bron van vitamine B12. Deze vitamine kan bijdragen aan de preventie van cardiologische aandoeningen en bepaalde ziekten.

Sommige zeevruchten, zoals oesters, zijn een goede bron van mineralen. Denk hierbij aan fosfor, kalium en magnesium. Andere zeevruchten, zoals zalm of haring, zijn weer een goede bron van omega-3 vetzuren.

De kracht van haring

Haring is een welbekende zeevrucht in Nederland. Het is een vette vis, wat is opgenomen in de Schijf van Vijf. Door de aanwezigheid van de visvetzuren DHA en EPA, is het belangrijk om minstens één keer per week vette vis te eten.

Een belangrijk voordeel van haring is dat het je botten versterkt. De vis bevat belangrijke voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft, zoals calcium, magnesium en fosfor. Ook bevat het eiwitten, wat bijdraagt aan de aanmaak van sterke botten.

Artikelen over zeevruchten

De term zeevruchten kan van alles omvatten, van vis tot schaal- en schelpdieren. Hieronder vind je een overzicht van alle artikelen met betrekking tot zeevruchten.

Inspiratie papikra

Zalm

Zalm wordt wereldwijd gegeten en kennen we in veel verschillende vormen. Vaak wordt het gebakken of gerookt, maar je kan het ook rauw eten. Daarnaast heb je verschillende soorten zalm...

Haring

Haring is een welbekende vette vis in Nederland. De vette vis is opgenomen in de Schijf van Vijf en is dus een gezonde keuze. Door de aanwezigheid van omega 3-vetzuren, is het belangrijk...

Garnalen

Garnalen zijn erg gezond. Ze worden gevangen in diverse landen aan de Noordzee, waaronder Nederland, België, Duitsland, Engeland en Denemarken. De zogeheten ‘Noordzeegarnaal’ wordt door...

"De basis van alle
geluk is gezondheid."

– Leigh Hunt

Selecteer een categorie

Klok wortel

Diëten

Appel tijd voor gezond

Welke diëten zijn er en welke zijn gezond? Bepaal zelf wat het beste is voor je.

Superfoods

Wortel

Ontdek de verschillende superfoods en wat ze kunnen doen voor je lichaam.

Gezondheidstips

Broccoli

Met onze gezondheidstips kom je erachter wat het beste is voor jou en je lichaam.