Bessen

De categorie ‘bessen’ valt onder de superfoods. De zomer is één van de populaire seizoenen, wat ook nog eens het seizoen is voor de bessen. Het sappige fruit is niet alleen lekker, maar zit ook boordevol gezondheidsvoordelen. Ze komen in diverse varianten, waaronder blauwe bessen, frambozen, aardbeien, bramen en nog veel meer. 

Velen van ons worden dagelijks blootgesteld aan vrije radicalen en ontstekingen door omgevings- en fysieke factoren. Naarmate we ouder worden, worden we ook steeds gevoeliger voor de effecten hiervan. Bessen zijn rijk aan antioxidanten die kunnen helpen bij het verdedigen van je cellen. Dit kan ziekten, zoals hart- en vaatziekten, voorkomen. Ook bevatten veel bessen vezels, wat kan helpen met je spijsvertering. 

De kracht van de blauwe bes

Blauwe bessen staan bekend om hun krachtige stoffen, zoals antioxidanten en anthocyanen. Ook bevatten ze veel vezels en mineralen. Doordat het deze voedingsstoffen bevat, kan het zorgen voor een verbetering van je gezondheid. 

Een belangrijk voordeel van blauwe bessen is dat het je cellen beschermt tegen vrije radicalen. Dit komt door de vitamine A en C dat het bevat. Verder bevat het ook foliumzuur, oftewel vitamine B11, wat helpt bij het herstellen van je DNA. 

Daarbovenop hebben blauwe bessen ook nog positieve effecten op je cholesterol, bloeddruk en bloedsuikerspiegel. 

Artikelen over bessen

Er zijn verschillende bessen, die allemaal andere voordelen hebben. In onze artikelen over bessen zullen we dieper ingaan op de voordelen van bessen en hoe je ze in je voeding kunt opnemen. Ontdek de artikelen hieronder!

Inspiratie papikra

Blauwe bessen

Blauwe bessen zijn erg gezond. In de tijd van de inheemse Amerikanen werden ze al veel gegeten. Zij zagen deze bessen als een speciale gift waar zij hun kinderen mee konden voeden...

Aardbeien

Aardbeien zijn gezond en worden veel gegeten. Waar deze fruitsoort precies vandaan komt, is echter onbekend. Zo wordt er gedacht dat het een inheemse bosplant was die geleidelijk aan steeds...

Frambozen

Frambozen zijn verwant aan bramen en worden al sinds de middeleeuwen gekweekt om te eten. Van oorsprong komt deze heerlijke vrucht uit Oost-Azië. Al in de prehistorie werd de framboos door jagers en...

"De basis van alle
geluk is gezondheid."

– Leigh Hunt

Selecteer een categorie

Klok wortel

Diëten

Appel tijd voor gezond

Welke diëten zijn er en welke zijn gezond? Bepaal zelf wat het beste is voor je.

Superfoods

Wortel

Ontdek de verschillende superfoods en wat ze kunnen doen voor je lichaam.

Gezondheidstips

Broccoli

Met onze gezondheidstips kom je erachter wat het beste is voor jou en je lichaam.