Wortelgroenten

Als je een gezond eetpatroon volgt, komen wortelgroenten als rode bieten en gember je zeker wel bekend voor. Het levert goede koolhydraten voor je lichaam, zonder dat het je suikerspiegel aantast. Wortelgroenten kunnen in eten worden verwerkt, maar ze worden ook vaak verwerkt in sappen. 

Wortelgroenten hebben enorm veel voordelen voor je gezondheid. Het is een goede bron van gezonde koolhydraten, waarvan experts zeggen dat het tussen 40% en 70% van je calorieën moet uitmaken. Daarbovenop bevat het darmvriendelijke vezels, ontstekingsremmende vitamines en mineralen.  

De kracht van gember

Gember is een wortelgroente dat doorgaans wordt gebruikt als specerij. Tegenwoordig zie je het ook in drankjes, zoals gemberthee en gember shots. Doordat het ontzettend veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt, is het de afgelopen jaren enorm gestegen in populariteit.

Eén van de grootste voordelen van gember is het ontstekingsremmende effect. Vroeger werd het gebruikt in traditionele en alternatieve geneeskunde om de spijsvertering te helpen, misselijkheid te verminderen en verkoudheid te bestrijden. Tot op heden gelden deze voordelen nog steeds. Ook is gember rijk aan antioxidanten, wat vrije radicalen stabiliseert en het lichaam beschermt tegen ziekten. 

Artikelen over wortelgroenten

Wortelgroenten kunnen van alles omvatten, van rode bieten tot gember en kurkuma. In dit gedeelte van Tijd voor Gezond zullen we je inlichten over de verschillende wortelgroenten en de voordelen voor je gezondheid.

Inspiratie papikra

Gember

Gember is een bekende specerij die gebruikt wordt om gerechten en dranken van smaak te voorzien. Wat wij als gember gebruiken, is de wortel van de gemberplant. Deze wordt ook...

Ginseng

Ginseng, oftewel Ginseng Eleutheroccus, behoort tot een geslacht van 30 soorten in de klimopfamilie. Het is een populair Chinees kruid en wordt daar ook wel ‘het wereldwonder’ genoemd. De wortel...

Kurkuma

Kurkuma wordt gebruikt als specerij en geeft meer smaak aan gerechten en dranken. Het is een belangrijk onderdeel van currykruiden, maar je kunt er ook een lekkere thee mee trekken...

"De basis van alle
geluk is gezondheid."

– Leigh Hunt

Selecteer een categorie

Klok wortel

Diëten

Appel tijd voor gezond

Welke diëten zijn er en welke zijn gezond? Bepaal zelf wat het beste is voor je.

Superfoods

Wortel

Ontdek de verschillende superfoods en wat ze kunnen doen voor je lichaam.

Gezondheidstips

Broccoli

Met onze gezondheidstips kom je erachter wat het beste is voor jou en je lichaam.