Eiwit dieet

Een eiwit dieet, oftewel een proteĆÆnedieet, is enorm populair bij mensen die graag snel en veel willen afvallen. Het doel van een eiwit dieet is om af te vallen zonder hongersgevoel. Tijdens dit dieet probeer je de hoeveelheid koolhydraten te beperken en te vervangen met eiwitten.

Wat zijn eiwitten? Eiwitten bestaan uit aminozuren en zijn nodig om spieren, organen, pezen en andere delen van je lichaam aan te maken. Er zijn een aantal aminozuren die je lichaam zelf kan aanmaken, maar de resterende aminozuren moet je via voeding binnenkrijgen. Producten die eiwitten bevatten zijn onder andere vlees, vis, ei, zuivel en peulvruchten.

Nadelen

Ondanks de positieve effecten voor je gewicht, kent het eiwit dieet ook enkele nadelen. Een belangrijk nadeel is het effect op je gezondheid. Voor een korte periode is het dieet geen probleem, maar voor een langere periode kan het serieuze gevolgen hebben voor je gezondheid. Dit komt door het gebrek aan koolhydraten.

Door een beperkte inname van koolhydraten kan er een tekort aan belangrijke voedingsstoffen ontstaan, zoals vitamines en mineralen. Bovendien belast het eiwit dieet je nieren en darmen. De darmen kunnen verstopt raken, omdat je te weinig vezels binnenkrijgt. Verdiep je dus goed in een dieet als je van plan bent om eraan te beginnen. Zo voorkom je permanente gevolgen.

Artikelen over eiwit diƫten

Binnen het eiwit dieet bestaan er nog een aantal andere diƫten. Hieronder vind je een overzicht van onze artikelen met betrekking tot eiwit diƫten!

Inspiratie papikra

Het eiwit dieet

Met het eiwit dieet kun je op een natuurlijke wijze 2 kilo per week afvallen. Eiwitten bestaan eigenlijk uit lange ketens aminozuren. Omdat het lichaam niet zelf belangrijke aminozuren kan...

Het proteĆÆne dieet

Het proteĆÆne dieet staat ook wel bekend als het eiwit dieet. Het doel van dit dieet is dat je snel afslankt. Tevens helpt het je een gezondere en meer bewuste leefstijl te creĆ«ren. Hierbij...

"De basis van alle
geluk is gezondheid."

– Leigh Hunt

Selecteer een categorie

Klok wortel

Diƫten

Appel tijd voor gezond

Welke diƫten zijn er en welke zijn gezond? Bepaal zelf wat het beste is voor je.

Superfoods

Wortel

Ontdek de verschillende superfoods en wat ze kunnen doen voor je lichaam.

Gezondheidstips

Broccoli

Met onze gezondheidstips kom je erachter wat het beste is voor jou en je lichaam.