Noten en Zaden

Noten en zaden zijn belangrijke bronnen van gezonde vetten. Naast eiwitten en vezels, bevatten ze ook nog omega-3 en omega-6 vetzuren. Als dat niet genoeg is, kunnen we je ook vertellen dat het een bron van vitamines en mineralen is. Doordat het een geweldige bron van essentiële voedingsstoffen is, wordt het aangeraden om dagelijks minimaal een handje vol noten en zaden te eten.

Weet je niet welke noten en zaden het gezondst zijn? Wij gelukkig wel. Gezonde noten zijn onder andere pecannoten, walnoten, amandelen en cashewnoten. Wat betreft zaden, zijn gezonde zaden sesamzaden, chiazaden, lijnzaden en hennepzaden. Deze noten en zaden zijn gemakkelijk verkrijgbaar in supermarkten, dus ook bij jou om de hoek.

De kracht van chiazaden

Chiazaden zijn de afgelopen jaren enorm in populariteit gestegen, doordat ze vol zitten met voedingsstoffen. Ze zijn veelzijdig en gemakkelijk te verwerken in je voeding. Je kan chiazaden toevoegen aan je smoothies, salades en nog veel meer. 

Een belangrijk voordeel van de chiazaad is dat het veel plantaardige eiwitten bevat. Het is een goede bron van essentiële aminozuren die we nodig hebben, want ons lichaam kan dit zelf niet aanmaken. Daarnaast bevatten chiazaden ook nog eens meer magnesium dan melk. Magnesium is een cruciale mineraal, omdat het helpt bij het doorgeven van signalen aan je hart en de rest van je lichaam. Naast de bovengenoemde voordelen, brengen chiazaden nog veel meer gezondheidsvoordelen met zich mee. Dit zul je ontdekken in de rest van onze artikelen.

Artikelen over noten en zaden

Noten en zaden zijn enorm gezond, maar kunnen erg breed zijn. Om je een overzicht te geven van de noten en zaden die onder superfoods vallen, hebben we hieronder alle artikelen met betrekking tot noten en zaden.

Inspiratie papikra

Chia zaden

Chia zaden komen oorspronkelijk uit Guatemala en Centraal- en Zuid-Mexico. Nog voordat Columbus aan wal stapte in Amerika, werd dit door de Azteken geteeld. Nog steeds is het een nog...

Walnoten

Walnoten zijn gezond en staan ook wel bekend als de okkernoot of Waalse noot. Ze hebben een groene schil en wanneer ze rijp zijn, barst deze en vallen de noten...

Lijnzaad

Lijnzaad is een gezond bruin zaadje uit de vlasplant en is een van de oudste vezelgewassen in de wereld. Ook is het een van de eerste superfoods ter wereld. Het zaadje wordt vooral geproduceerd in...

"De basis van alle
geluk is gezondheid."

– Leigh Hunt

Selecteer een categorie

Klok wortel

Diëten

Appel tijd voor gezond

Welke diëten zijn er en welke zijn gezond? Bepaal zelf wat het beste is voor je.

Superfoods

Wortel

Ontdek de verschillende superfoods en wat ze kunnen doen voor je lichaam.

Gezondheidstips

Broccoli

Met onze gezondheidstips kom je erachter wat het beste is voor jou en je lichaam.