Caloriearm dieet
Een caloriearm dieet focust op het tellen van calorieën. Een calorie is een vorm van energie en is afkomstig van eiwitten, vetten, koolhydraten of alcohol. Je lichaam gebruikt calorieën als brandstof. Wanneer je meer calorieën verbrandt dan dat je binnenkrijgt, leidt het tot gewichtsverlies.
Tijdens een caloriearm dieet eten vrouwen gemiddeld 1.500 calorieën per dag en mannen 1.800 calorieën per dag. Het blijft van belang om volgens de Schijf van Vijf te eten en gevarieerd te eten. Producten die je onder andere kan eten zijn groente, fruit, volkoren producten, zachte vetten en suikervrije dranken. Ook wordt het aangeraden om een variatie van vis, vlees, peulvruchten, noten en eieren te eten. In principe mag je bijna alles eten, zolang het magere producten zijn en je vasthoudt aan het maximum aantal calorieën.
Nadelen
Een caloriearm dieet kent ook een aantal nadelen. Het gevaar van dit dieet is dat je te veel gewicht verliest in een korte tijd. Naast het gewicht dat je verliest, kan het ook gebeuren dat je spiermassa verdwijnt.
Daarnaast eet je relatief veel koolhydraten tijdens een caloriearm dieet. Dit wordt omgezet tot glucose, wat hoge bloedsuiker veroorzaakt. Vervolgens krijg je te maken met lage bloedsuiker, waardoor je honger of trek blijft houden.
Artikelen over caloriearme diëten
Binnen het caloriearme dieet zijn er nog een aantal diëten die er onder vallen. Vind alle artikelen met betrekking tot caloriearme diëten hieronder.

- Caloriearm Diëten, Diëten
Het fruit dieet
- Caloriearm Diëten, Diëten
Het groente dieet
"De basis van alle
geluk is gezondheid."
– Leigh Hunt
Selecteer een categorie
