Het fruit dieet

Inspiratie papikra

Het fruit dieet: wat is het en hoe werkt het?

Het fruit dieet is aan te raden als je van suiker en zoet houdt, maar ook snel gewicht wilt verliezen. Je zal niet snel een hongergevoel hebben, omdat je zoveel fruit mag eten als je wilt. Echter is het bij dit dieet wel aan te raden om op specifieke dagen bepaalde soorten fruit te eten en andere niet tot je te nemen. Hoe het fruit dieet precies werkt en wat de voor- en nadelen ervan zijn, zullen we je vertellen.

Hoe werkt het fruit dieet?

Het fruit dieet zorgt ervoor dat je snel veel gewicht verliest. Naast het vocht dat je zult verliezen, kun je ook tot 100 gram vet per dag verliezen. Doordat je veel vocht verliest, zal je ook je lichaam van binnenuit reinigen. Dit zorgt weer voor een stralende huid. Na twee weken zal het gewichtsverlies verminderen, omdat het overtollige vocht dan al is verdwenen. Er wordt niet aangeraden dit dieet langer dan drie weken vol te houden, omdat je anders een tekort aan andere voedingsstoffen krijgt.

Welke producten kan ik eten?

Bij het fruit dieet mag je diverse soorten fruit eten. Zorg echter wel voor voldoende variatie hierin en eet niet telkens dezelfde fruitsoort. Je houdt het fruit dieet minimaal 7 dagen aan. De eerste dag eet je bijvoorbeeld 2 kilo aardbeien of 2 ananassen. Dit kun je aanvullen met een peer of appel. De tweede dag ga je meer variëren door nog wat extra fruit toe te voegen. Op internet kun je diverse stappenplannen van dag 1 t/m 7 vinden. Hier kun je veel inspiratie en kennis opdoen over de fruitsoorten die je kunt eten. Qua drinken wordt het aangeraden om mineraalwater of vruchtenthee te drinken.

Voordelen en nadelen

Het grote voordeel van een fruit dieet is dat je snel kunt afvallen en je lichaam als het ware kunt ontgiften. Wel brengt dit dieet enkele nadelen met zich mee. Het is niet een dieet wat je lang vol kunt houden, omdat je weinig eiwitten en vetten binnen zal krijgen. Dit betekent dat je na een week weer andere voedingsmiddelen zal moeten eten. Ook zal je merken dat bepaalde fruitsoorten niet het hele jaar door te verkrijgen zijn. Hierdoor moet je op zoek gaan naar alternatieven. Tevens kan alleen fruit eten vrij eentonig zijn, omdat andere voedingsmiddelen niet zijn toegestaan. Soms kun je ook te maken krijgen met een wee gevoel als je teveel fruit eet. Dit wordt echter minder na enkele dagen.

Opmerkingen

Het fruit dieet is een dieet waarmee je snel afvalt en je lichaam kunt ontgiften. Fruit is natuurlijk erg gezond, maar teveel fruit eten is dat niet. Tijdens dit dieet zal je belangrijke voedingsstoffen zoals vetten en eiwitten missen. Dit zijn voedingsstoffen waar je niet te lang zonder kunt, omdat dit anders een negatief effect zal hebben op je lichaam. Het is dan ook aan te raden om dit dieet niet lang aan te houden, zodat je lichaam in balans blijft en je je fit blijft voelen. Lees je altijd goed in over het fruit dieet voordat je besluit hiermee te beginnen.

Bronnen:
https://www.crashdieetinfo.nl/fruitdieet/het-fruitdieet/
https://www.gezondheidsnet.nl/overgewicht-en-afvallen/feiten-en-fabels-over-fruit-en-afvallen
https://dieetuniversiteit.nl/fruit-dieet-schema-8-dagen/

Recente blog artikelen

Weetjes over vitamine C

Zoals je waarschijnlijk wel weet is het belangrijk om veelzijdig te eten en je in die zin zo veel mogelijk te houden aan de welbekende Schijf van Vijf. Een divers voedingspatroon...

Gouden melk voor kinderen

Het klinkt misschien heel raar, maar gouden melk is een andere benaming voor kurkumathee. Het kan vaak lastig zijn om kinderen kurkuma te laten eten omdat zij de smaak niet lekker vinden.

Keratine voor gezond haar

De meeste mensen steken elke ochtend weer veel moeite in het verzorgen van het haar. Dat is natuurlijk niet heel gek, je wilt goed voor de dag komen en verzorgd haar draagt voor een groot deel..

Suikervrije mayonaise

Suikervrije mayo is mayonaise zonder suiker. Er zijn diverse soorten voedingsmiddelen waarvan je wellicht niet eens weet dat deze suiker bevatten, maar dit vreemd genoeg..

Vegan mayo

Vegan mayo is momenteel erg populair onder veganisten, maar ook anderen kunnen van deze heerlijke mayo genieten. Je kunt deze mayonaise, ook wel ‘veganaise’ genoemd, tegenwoordig..

Selecteer een categorie

Klok wortel

Diëten

Appel tijd voor gezond

Welke diëten zijn er en welke zijn gezond? Bepaal zelf wat het beste is voor je.

Superfoods

Wortel

Ontdek de verschillende superfoods en wat ze kunnen doen voor je lichaam.

Gezondheidstips

Broccoli

Met onze gezondheidstips kom je erachter wat het beste is voor jou en je lichaam.