Het fruit dieet

Inspiratie papikra

Het fruit dieet: wat is het en hoe werkt het?

Het fruit dieet is aan te raden als je van suiker en zoet houdt, maar ook snel gewicht wilt verliezen. Je zal niet snel een hongergevoel hebben, omdat je zoveel fruit mag eten als je wilt. Echter is het bij dit dieet wel aan te raden om op specifieke dagen bepaalde soorten fruit te eten en andere niet tot je te nemen. Hoe het fruit dieet precies werkt en wat de voor- en nadelen ervan zijn, zullen we je vertellen.

Hoe werkt het fruit dieet?

Het fruit dieet zorgt ervoor dat je snel veel gewicht verliest. Naast het vocht dat je zult verliezen, kun je ook tot 100 gram vet per dag verliezen. Doordat je veel vocht verliest, zal je ook je lichaam van binnenuit reinigen. Dit zorgt weer voor een stralende huid. Na twee weken zal het gewichtsverlies verminderen, omdat het overtollige vocht dan al is verdwenen. Er wordt niet aangeraden dit dieet langer dan drie weken vol te houden, omdat je anders een tekort aan andere voedingsstoffen krijgt.

Welke producten kan ik eten?

Bij het fruit dieet mag je diverse soorten fruit eten. Zorg echter wel voor voldoende variatie hierin en eet niet telkens dezelfde fruitsoort. Je houdt het fruit dieet minimaal 7 dagen aan. De eerste dag eet je bijvoorbeeld 2 kilo aardbeien of 2 ananassen. Dit kun je aanvullen met een peer of appel. De tweede dag ga je meer variëren door nog wat extra fruit toe te voegen. Op internet kun je diverse stappenplannen van dag 1 t/m 7 vinden. Hier kun je veel inspiratie en kennis opdoen over de fruitsoorten die je kunt eten. Qua drinken wordt het aangeraden om mineraalwater of vruchtenthee te drinken.

Voordelen en nadelen

Het grote voordeel van een fruit dieet is dat je snel kunt afvallen en je lichaam als het ware kunt ontgiften. Wel brengt dit dieet enkele nadelen met zich mee. Het is niet een dieet wat je lang vol kunt houden, omdat je weinig eiwitten en vetten binnen zal krijgen. Dit betekent dat je na een week weer andere voedingsmiddelen zal moeten eten. Ook zal je merken dat bepaalde fruitsoorten niet het hele jaar door te verkrijgen zijn. Hierdoor moet je op zoek gaan naar alternatieven. Tevens kan alleen fruit eten vrij eentonig zijn, omdat andere voedingsmiddelen niet zijn toegestaan. Soms kun je ook te maken krijgen met een wee gevoel als je teveel fruit eet. Dit wordt echter minder na enkele dagen.

Opmerkingen

Het fruit dieet is een dieet waarmee je snel afvalt en je lichaam kunt ontgiften. Fruit is natuurlijk erg gezond, maar teveel fruit eten is dat niet. Tijdens dit dieet zal je belangrijke voedingsstoffen zoals vetten en eiwitten missen. Dit zijn voedingsstoffen waar je niet te lang zonder kunt, omdat dit anders een negatief effect zal hebben op je lichaam. Het is dan ook aan te raden om dit dieet niet lang aan te houden, zodat je lichaam in balans blijft en je je fit blijft voelen. Lees je altijd goed in over het fruit dieet voordat je besluit hiermee te beginnen.

Bronnen:
https://www.crashdieetinfo.nl/fruitdieet/het-fruitdieet/
https://www.gezondheidsnet.nl/overgewicht-en-afvallen/feiten-en-fabels-over-fruit-en-afvallen
https://dieetuniversiteit.nl/fruit-dieet-schema-8-dagen/

Uitgelichte afbeelding

Het fruit dieet

Recente blog artikelen

Gezond sporten: wel of niet suppleren? 

Sporten is belangrijk voor de gezondheid. Lees hier meer over het gebruiken van sportsupplementen in combinatie met sporten.

Alles over intra-workouts

Meer te weten komen over intra-workouts? Lees dan dit artikel en kom erachter wat een intra-workout is. Ontdek ook de voordelen.

Pindakaas & Banaan Flapjacks

Flapjacks zijn traditionele Engelse haverrepen uit de oven in de vorm van rechthoeken. De flapjacks zijn gemaakt van haver, boter en bruine suiker.

Vega bitterballen: voordelen en achtergrond

Jarenlang was het zo dat als je het over bitterballen hebt, dat mensen er dan automatisch van uit konden...

Weetjes over vitamine C

Zoals je waarschijnlijk wel weet is het belangrijk om veelzijdig te eten en je in die zin zo veel mogelijk te houden aan de welbekende Schijf van Vijf. Een divers voedingspatroon...

Selecteer een categorie

Klok wortel

Diëten

Appel tijd voor gezond

Welke diëten zijn er en welke zijn gezond? Bepaal zelf wat het beste is voor je.

Superfoods

Wortel

Ontdek de verschillende superfoods en wat ze kunnen doen voor je lichaam.

Gezondheidstips

Broccoli

Met onze gezondheidstips kom je erachter wat het beste is voor jou en je lichaam.