Het groente dieet

Inspiratie papikra

Het groente dieet: wat is het en hoe werkt het?

Het groente dieet houdt in dat je niets anders dan groente eet. Je mag nog steeds sojabonen of aardappelen aan je maaltijd toevoegen, maar vlees is hierbij niet toegestaan. Groente- en fruitsappen kun je echter gewoon drinken. Het doel van dit dieet, is dat het lichaam de voorraad vet gaat gebruiken om de productie van energie in je lichaam te stimuleren. Het is een dieet waarbij je snel kunt afvallen en duurt totdat je jouw streefgewicht bereikt hebt. Lees snel verder over het groente dieet, hoe het werkt en wat de voor- en nadelen hiervan zijn.

Hoe werkt het groente dieet?

Het groente dieet werkt als volgt: groenten leveren slechts enkele koolhydraten, weinig vetten en weinig energie. Dit zorgt ervoor dat je lichaam je vetvoorraad aan gaat spreken. Dit resulteert vervolgens in gewichtsverlies. Je zal hierbij tevens vocht gaan verliezen, waardoor je minder gaat wegen. Stop je met dit dieet, dan zal je gewicht echter wel weer toenemen. Hier komen we verder in dit artikel nog op terug.

Welke producten kan ik eten?

Wat je het beste kunt eten tijdens het groente dieet, zijn groene bladgroenten. Hierbij kun je denken aan boerenkool, spruitjes, broccoli en zelfs waterkers. Je kunt met deze groenten veel variëren tijdens je maaltijden, maar deze ook toevoegen aan je smoothies. Het is ook mogelijk voor andere groenten te kiezen, zoals witlof, komkommer, radijs, tomaat, bietjes of wortels. Je kunt het dieet tevens aanvullen met wat fruit of een yoghurtdip wanneer je toch last krijgt van een hongergevoel. Drink altijd voldoende water.

Voordelen en nadelen

De voordelen van een groente dieet zijn dat je snel gewicht zult verliezen en veel vitamines, mineralen en voedingsvezels binnenkrijgt. Je kunt veel variëren met diverse groentesoorten. Het is tevens een makkelijk dieet, omdat je de ingrediënten eenvoudig in de supermarkt kunt kopen. Ook is het een geschikt dieet voor vegetariërs. Een nadeel is dat dit geen geschikt dieet is voor vleeseters. Je kunt ook snel trek krijgen in hartig eten of zoetigheid. Tevens kun je last krijgen van winderigheid. Je zult naast vocht ook spiermassa verliezen. Spiermassa is erg belangrijk voor je lichaam en verbruikt meer energie dan andere weefsels.

Opmerkingen

Tijdens een groente dieet kan het voorkomen dat je een tekort aan voedingsstoffen krijgt. Door veel groente te eten, krijg je de nodige voedingsvezels, koolhydraten, vitamines en mineralen binnen. Echter krijg je geen vetten en eiwitten binnen, die je vooral in dierlijke producten zoals vlees vindt. Dit kan zorgen voor een ijzertekort of een tekort aan vitamine B12. Lees je voordat je met het groente dieet begint dan ook goed in over dit dieet en zorg ervoor dat je voldoende voedingsstoffen binnen blijft krijgen.

Bronnen:
https://www.crashdieetinfo.nl/groenten-dieet/het-groentedieet/
https://www.optimalegezondheid.com/groente-dieet-gezondste-dieet-langer-leven-en-slankere-lijn/
https://www.dietenlijst.nl/dieten/groentedieet/

Recente blog artikelen

Keratine voor gezond haar

De meeste mensen steken elke ochtend weer veel moeite in het verzorgen van het haar. Dat is natuurlijk niet heel gek, je wilt goed voor de dag komen en verzorgd haar draagt voor een groot deel..

Suikervrije mayonaise

Suikervrije mayo is mayonaise zonder suiker. Er zijn diverse soorten voedingsmiddelen waarvan je wellicht niet eens weet dat deze suiker bevatten, maar dit vreemd genoeg..

Vegan mayo

Vegan mayo is momenteel erg populair onder veganisten, maar ook anderen kunnen van deze heerlijke mayo genieten. Je kunt deze mayonaise, ook wel ‘veganaise’ genoemd, tegenwoordig..

Vitaminen shots C en D

Het is belangrijk dat je elke dag voldoende vitaminen binnenkrijgt om verschillende gezondheidsproblemen te voorkomen. Vitamine C en D...

Airfryer bitterballen

Al sinds jaar en dag behoren bitterballen tot de meest populaire snacks in Nederland en België. Vooral rundvleesbitterballen genieten een grote populariteit. Tot niet zo lang geleden was het heel gebruikelijk dat je...

Selecteer een categorie

Klok wortel

Diëten

Appel tijd voor gezond

Welke diëten zijn er en welke zijn gezond? Bepaal zelf wat het beste is voor je.

Superfoods

Wortel

Ontdek de verschillende superfoods en wat ze kunnen doen voor je lichaam.

Gezondheidstips

Broccoli

Met onze gezondheidstips kom je erachter wat het beste is voor jou en je lichaam.