Het proteĆÆne dieet

Inspiratie papikra

Het proteĆÆne dieet: wat is het en hoe werkt het?

Het proteĆÆne dieet staat ook wel bekend als het eiwit dieet. Het doel van dit dieet is dat je snel afslankt. Tevens helpt het je een gezondere en meer bewuste leefstijl te creĆ«ren. Hierbij eet je veel proteĆÆne dieet producten en neem je minder koolhydraten tot je. Wij vertellen je alles over het proteĆÆne dieet.

Hoe werkt het proteĆÆne dieet?

Bij het proteĆÆne dieet beperk je de inname van koolhydraten en stimuleer je de inname van proteĆÆne dieet producten. Dit verbrand gericht het vet, zonder dat de spiermassa in het lichaam wordt aangetast. De oorzaak hiervan is ketose, waarbij het lichaam voedingsstoffen zoekt en overschakelt op de verbranding van lichaamsvet. Met dit dieet zul je dan ook snel afvallen.

Welke producten zijn rijk aan proteĆÆne?

De producten die passen bij een proteĆÆne dieet zijn vlees, schaaldieren, vis, eieren en zuivel. Ook eiwitshakes en supplementen, kaas, groente en salades zijn rijk aan proteĆÆne. Wat je beter niet kunt eten zijn brood, pasta, rijst, suikers, fruitsappen en zoete vruchten. Ook alcohol kun je het beste zien te vermijden.

Voordelen en nadelen

Eet je proteĆÆne dieet producten, dan brengt dit diverse voordelen met zich mee. In relatief korte tijd zal je veel gewicht verliezen. Wat je verliest, zal voor een groot deel ook vocht zijn. Wanneer je normaliter veel vocht vasthoudt, is dit dieet dan ook aan te raden. Ook kunnen de grote schommelingen in je bloedsuikerspiegel afnemen. Deze zal meer in balans komen, waardoor je ook minder trek in zoetigheden hebt.

Het is dan ook een goed dieet voor mensen met diabetes. Een proteĆÆne dieet heeft tevens het voordeel dat het helpt om spiermassa op te bouwen. ProteĆÆne is namelijk een belangrijke bouwstof voor de spieren. Je valt af zonder je spiermassa aan te tasten en bouwt meer spieren op. Hierdoor zal je je ook fitter voelen. Begin je net met dit dieet, dan kunnen er ook nadelen zijn, zoals hoofdpijn. Je lichaam moet namelijk nog wennen aan proteĆÆne dieet producten. Ook kun je last krijgen van een slechte adem, wat je kunt oplossen door mondwater of een goede tandpasta te gebruiken. Winderigheid en acne kunnen tevens ontstaan bij proteĆÆne dieet producten, maar dit is niet altijd het geval.

Opmerkingen

Het proteĆÆne dieet is geen dieet om jarenlang aan te houden, omdat extreem proteĆÆnerijk eten er ook voor kan zorgen dat je cholesterol te hoog wordt. Weinig koolhydraten tot je nemen is goed, maar zorg ervoor dat je niet te weinig koolhydraten eet. Je hersenen hebben namelijk glucose nodig om deze in goede conditie te behouden.

Het eten van proteĆÆne dieet producten is aan te raden als je snel gewicht wilt verliezen, maar houd deze in een strenge vorm niet langer dan een paar maanden vol. Je kunt ervoor kiezen dit dieet eerst wat strenger te hanteren, waarna je overstapt op een lossere variant waar je wel koolhydraten en iets minder eiwitten eet. Lees je altijd goed in over het proteĆÆne dieet, voordat je hiermee begint.

Bronnen:
https://www.proday.nl/proteinedieet
https://www.viata.nl/een-proteine-dieet-welke-voeding-mag
https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/dieet/61675-een-proteine-dieet-wat-is-dat.html

Recente blog artikelen

Keratine voor gezond haar

De meeste mensen steken elke ochtend weer veel moeite in het verzorgen van het haar. Dat is natuurlijk niet heel gek, je wilt goed voor de dag komen en verzorgd haar draagt voor een groot deel..

Suikervrije mayonaise

Suikervrije mayo is mayonaise zonder suiker. Er zijn diverse soorten voedingsmiddelen waarvan je wellicht niet eens weet dat deze suiker bevatten, maar dit vreemd genoeg..

Vegan mayo

Vegan mayo is momenteel erg populair onder veganisten, maar ook anderen kunnen van deze heerlijke mayo genieten. Je kunt deze mayonaise, ook wel ā€˜veganaiseā€™ genoemd, tegenwoordig..

Vitaminen shots C en D

Het is belangrijk dat je elke dag voldoende vitaminen binnenkrijgt om verschillende gezondheidsproblemen te voorkomen. Vitamine C en D...

Airfryer bitterballen

Al sinds jaar en dag behoren bitterballen tot de meest populaire snacks in Nederland en Belgiƫ. Vooral rundvleesbitterballen genieten een grote populariteit. Tot niet zo lang geleden was het heel gebruikelijk dat je...

Selecteer een categorie

Klok wortel

Diƫten

Appel tijd voor gezond

Welke diƫten zijn er en welke zijn gezond? Bepaal zelf wat het beste is voor je.

Superfoods

Wortel

Ontdek de verschillende superfoods en wat ze kunnen doen voor je lichaam.

Gezondheidstips

Broccoli

Met onze gezondheidstips kom je erachter wat het beste is voor jou en je lichaam.