Keratine voor gezond haar

Inspiratie papikra

De meeste mensen steken elke ochtend weer veel moeite in het verzorgen van het haar. Dat is natuurlijk niet heel gek, je wilt goed voor de dag komen en verzorgd haar draagt voor een groot deel bij aan je imago. Heb je vaak last van een slechte haar dag en lukt het je maar niet om je haar goed te stijlen? Dan kan het zijn dat je haar wat meer fut nodig heeft. Er zijn veel haarproducten die je hierbij kunnen helpen. Zo zijn er bijvoorbeeld producten met keratine. Keratine is super gezond voor het haar en zal je haar weer glanzend maken. In dit artikel lees je wat keratine voor jouw haar kan doen en waarom het zo gezond is. 

Wat is keratine?

Het gebruik van keratine is een trend die pas sinds de laatste jaren populair aan het worden is. Daarmee is het ook een relatief nieuw concept, maar de vraag naar keratinebehandelingen nemen steeds meer toe. Maar wat doet keratine nu precies en waarom is het zo gezond?

Keratine is niks minder dan een natuurlijke proteïne die je eigen lichaam aanmaakt. Deze proteïne zorgt ervoor dat verschillende lichaamsdelen als je haar, nagels en huid gezond blijven. Het menselijk haar bestaat voor bijna 95% uit keratine, maar deze hoeveelheid neemt snel af als je bijvoorbeeld intensief je haar kamt, verf gebruikt, haar behandelingen ondergaat en verschillende producten gebruikt die schadelijk zijn voor het haar. Om je haar weer een gezonde glans te geven, kun je ervoor kiezen om haarverzorging te kopen die extra keratine bevat. 

Werkt een keratinebehandeling?

De grote vraag is natuurlijk of keratine ook daadwerkelijk effect heeft op je haar, of is het weer een slimme marketingtruc? In dit geval heeft keratine ook daadwerkelijk een positief effect op je haar, want je vult een natuurlijke proteïne van je haar extra aan. Je kunt er dus zeker van zijn dat keratine een positief effect op je haar zal hebben. Daarnaast hoef je ook niet bang te zijn dat keratine schadelijk is, want, zoals al eerder is gezegd, keratine is een natuurlijke proteïne. Als je dus last hebt van beschadigd haar, dan kunnen haarproducten die keratine bevatten een miraculeus effect hebben op je haar. 

Een goed product om droog en bros haar te herstellen is van het merk Morfose. Deze producten verzorgen je haar, maar tegelijkertijd hydrateert het je haar ook. 

Haarproducten voor gezond haar 

Als je last hebt van droog en broos haar, dan raden we je aan om haarverzorging te gebruiken die op een natuurlijke wijze de balans van je haar herstelt. Denk bijvoorbeeld aan haarolie dat essentiële vitaminen bevat. Verder zijn er ook verschillende haarcrèmes die je haar een boost kunnen geven. Het moge dus duidelijk zijn dat verzorgingsproducten ook daadwerkelijk de gezondheid van je haar verbeteren. 

Uitgelichte afbeelding

Keratine

Recente blog artikelen

Gezond sporten: wel of niet suppleren? 

Sporten is belangrijk voor de gezondheid. Lees hier meer over het gebruiken van sportsupplementen in combinatie met sporten.

Alles over intra-workouts

Meer te weten komen over intra-workouts? Lees dan dit artikel en kom erachter wat een intra-workout is. Ontdek ook de voordelen.

Pindakaas & Banaan Flapjacks

Flapjacks zijn traditionele Engelse haverrepen uit de oven in de vorm van rechthoeken. De flapjacks zijn gemaakt van haver, boter en bruine suiker.

Vega bitterballen: voordelen en achtergrond

Jarenlang was het zo dat als je het over bitterballen hebt, dat mensen er dan automatisch van uit konden...

Weetjes over vitamine C

Zoals je waarschijnlijk wel weet is het belangrijk om veelzijdig te eten en je in die zin zo veel mogelijk te houden aan de welbekende Schijf van Vijf. Een divers voedingspatroon...

Selecteer een categorie

Klok wortel

Diëten

Appel tijd voor gezond

Welke diëten zijn er en welke zijn gezond? Bepaal zelf wat het beste is voor je.

Superfoods

Wortel

Ontdek de verschillende superfoods en wat ze kunnen doen voor je lichaam.

Gezondheidstips

Broccoli

Met onze gezondheidstips kom je erachter wat het beste is voor jou en je lichaam.