Suikervrije mayonaise

Inspiratie papikra

Suikervrije mayonaise, de gezonde variant van mayonaise

Suikervrije mayo is mayonaise zonder suiker. Er zijn diverse soorten voedingsmiddelen waarvan je wellicht niet eens weet dat deze suiker bevatten, maar dit vreemd genoeg wel hebben. Zo geldt dit ook voor mayonaise. Wat zit er in normale mayonaise en is suikervrije mayo beter voor je gezondheid? Wij beantwoorden deze vragen in dit artikel. Lees snel verder voor meer informatie over suikervrije mayo of probeer deze saus meteen uit.

Mayonaise, wat zit daar precies in?

Als je zelf suikervrije mayo gaat maken, heb je eigenlijk alleen eidooiers, olie, mosterd en iets zuurs nodig waarbij je kunt denken aan citroensap of azijn. Koop je echte mayonaise in de supermarkt, dan bevat de mayo ook extra stoffen zoals zout, kleurstof, antioxidanten en suiker. Door antioxidanten aan de mayonaise toe te voegen, zullen de vetten niet ranzig worden en is de mayo tevens langer houdbaar.

Ook de hoeveelheden suiker, zout, olie en eigeel verschillen per mayonaise. Mayonaise mag enkel zo genoemd worden als deze minstens 70% vet en minimaal 5% eigeel bevat. Producten die minder vet bevatten, krijgen vaak andere namen zoals mayosaus of yogonaise. Tevens bevatten fritessaus en halvanaise minder vet dan echte mayonaise. Wel is het goed om te weten dat minder vet vaak meer suiker betekent. Mayonaise met minder vet is dus niet per definitie gezonder dan mayonaise met veel vet. Je moet ook rekening houden met de hoeveelheid suiker.

Waarom suikervrije mayonaise?

Suikervrije mayonaise is een stuk beter voor je gezondheid. Koop je mayonaise in de supermarkt, dan zit er vaak 2,5 gram suiker per 100 gram mayonaise in een pot. Dit klinkt weinig, maar is best veel. Hoe het komt dat producenten suiker toevoegen aan hun mayonaise? Als consumenten houden we van zoet en genieten we (vaak onbewust) van toegevoegde suikers. Ook bevat suiker veel voedingswaren wat maakt dat we gewend zijn aan de smaak en onze voorkeur meer uitgaat naar producten die suiker bevatten. Daarom beschikken de light mayonaises, die minder vet bevatten, vaak over meer suiker. Dit draagt bij aan een vollere smaak.

Ook suikervrije mayo kan heel lekker zijn. Hierbij kan de smaak echter verschillen in verband met de verschillende producenten. Als je dol bent op mayonaise, maar ook gezond wilt leven, kun je dus beter kiezen voor suikervrije mayo.

Kies ook voor suikervrije mayo

Suikervrije mayo is het gezonde alternatief voor normale mayonaise en ook erg geschikt voor de echte liefhebbers van deze saus. Door je levensstijl aan te passen en in het geheel minder suiker tot je te nemen, zal je je fitter voelen en ook beter in je vel zitten. Dit komt omdat suiker slechts een tijdelijke oppepper voor je lichaam is. Kies in plaats daarvan voor gezonde alternatieven zoals voor suikervrije mayo. Er zijn diverse bekende merken die mayonaise zonder suiker produceren, bijvoorbeeld Organic No Sugar van Jean Bâton. Ga eens op onderzoek uit in de supermarkt en ontdek welke suikervrije mayo precies bij jouw smaak past.

Uitgelichte afbeelding

Suikervrije mayonaise

Recente blog artikelen

Gezond sporten: wel of niet suppleren? 

Sporten is belangrijk voor de gezondheid. Lees hier meer over het gebruiken van sportsupplementen in combinatie met sporten.

Alles over intra-workouts

Meer te weten komen over intra-workouts? Lees dan dit artikel en kom erachter wat een intra-workout is. Ontdek ook de voordelen.

Pindakaas & Banaan Flapjacks

Flapjacks zijn traditionele Engelse haverrepen uit de oven in de vorm van rechthoeken. De flapjacks zijn gemaakt van haver, boter en bruine suiker.

Vega bitterballen: voordelen en achtergrond

Jarenlang was het zo dat als je het over bitterballen hebt, dat mensen er dan automatisch van uit konden...

Weetjes over vitamine C

Zoals je waarschijnlijk wel weet is het belangrijk om veelzijdig te eten en je in die zin zo veel mogelijk te houden aan de welbekende Schijf van Vijf. Een divers voedingspatroon...

Selecteer een categorie

Klok wortel

Diëten

Appel tijd voor gezond

Welke diëten zijn er en welke zijn gezond? Bepaal zelf wat het beste is voor je.

Superfoods

Wortel

Ontdek de verschillende superfoods en wat ze kunnen doen voor je lichaam.

Gezondheidstips

Broccoli

Met onze gezondheidstips kom je erachter wat het beste is voor jou en je lichaam.