Tips voor sterk en gezond haar

Inspiratie papikra

Hoe je sterk en gezond haar kunt krijgen

Een gezonde hoofdhuid is de kern van een goed gestylde coupe. De juiste haarverzorging zorgt voor glanzend en verzorgd haar. Velen gebruiken dagelijks de föhn om het haar te drogen en in model te krijgen, en daarbovenop ook nog eens een stijltang om het haar glad te maken. Het gebruik van hitte op het haar kan zorgen voor droog en beschadigt haar. Om dit te voorkomen geven wij je 10 tips voor sterk en gezond haar. Lees snel verder!

1 – Was je haar niet dagelijks

We hebben allemaal weleens te maken gehad met vettig haar, oftewel een overmatige afscheiding van talg op de hoofdhuid. Dit is onaangenaam en lossen we vaak op door het regelmatig te wassen. Echter is dit niet goed voor je haar en hoofdhuid. Talg wordt van nature aangemaakt als de hoofdhuid het gevoel heeft dat er sprake is van een tekort. Door veelvuldig het haar te wassen wordt je hoofdhuid gestript van talg, waardoor het juist meer zal produceren. Was je je haar niet? Dan zal je hoofdhuid ook geen talg meer aanmaken.

Het wordt aangeraden om je haar langzaam te laten wennen aan minder wasbeurten. Je hoofdhuid zal hier ook aan wennen en steeds minder talg produceren. Zo’n 3 tot 5 dagen is nog prima te doen.

2 – Toch wel föhnen? Niet te heet!

Wil je je haar toch wel föhnen, omdat je niet met nat haar de deur uit wilt? Doe dit dan op de allerlaagste stand. Houd het ook minstens 30 centimeter van je haar af en doe dit niet op de warmste stand. Gebruik hierbij een borstel met openingen, zodat de hitte van de föhn nog wel kan ontsnappen. Hete lucht is net zoals heet water; het is enorm schadelijk voor je haar.

3 – Gebruik een haarmasker

Dagelijks wordt je haar blootgesteld aan een variatie van stoffen van buitenaf. Om dit zo veel mogelijk te beperken wordt het aangeraden om regelmatig een haarmasker te gebruiken. Dit creëert een beschermlaag op het haar, zodat het wordt beschermd tegen verschillende weersomstandigheden. Bovendien maakt het je haar zacht, glanzend en makkelijk doorkambaar.

Haarmaskers worden gebruikt om het haar een boost te geven, omdat het een sterkere werking heeft dan een conditioner. Hoewel je hier niets aan kunt doen, wordt het haar flink aangetast door invloeden van buitenaf. Denk hierbij aan zon, zeewater, regen en wind. Door zo nu en dan een haarmasker te gebruiken creëer je een beschermlaag op het haar. Deze laag beschermt tegen slijtage, zoals droogte of gespleten haarpunten. Ook beschermt het tegen hitte van stijltangen, föhns en de zon.

5 – Kam je haar voorzichtig

Het haar te vaak kammen kan het beschadigen, vooral als je haar nat is. Wanneer het nat is zal het sneller afbreken en splijten. Wil je lang en gezond haar? Dan is dat natuurlijk niet de bedoeling. Als je je haar kamt, begin dan bij de puntjes en vervolgens naar boven. Zo krijg je minder klitten en ook nog eens minder haarverlies.

Meer over gezond haar?

Wil je meer weten over gezond haar? Of ben je op zoek naar haarverzorging? Lees je dan goed in en weet wat voor haartype je hebt. Zodra je jouw haartype weet, kun je op zoek gaan naar de juiste haarproducten. Elk haartype heeft immers andere benodigdheden en vereisten.

Uitgelichte afbeelding

Gezond haar

Recente blog artikelen

Gezond sporten: wel of niet suppleren? 

Sporten is belangrijk voor de gezondheid. Lees hier meer over het gebruiken van sportsupplementen in combinatie met sporten.

Alles over intra-workouts

Meer te weten komen over intra-workouts? Lees dan dit artikel en kom erachter wat een intra-workout is. Ontdek ook de voordelen.

Pindakaas & Banaan Flapjacks

Flapjacks zijn traditionele Engelse haverrepen uit de oven in de vorm van rechthoeken. De flapjacks zijn gemaakt van haver, boter en bruine suiker.

Vega bitterballen: voordelen en achtergrond

Jarenlang was het zo dat als je het over bitterballen hebt, dat mensen er dan automatisch van uit konden...

Weetjes over vitamine C

Zoals je waarschijnlijk wel weet is het belangrijk om veelzijdig te eten en je in die zin zo veel mogelijk te houden aan de welbekende Schijf van Vijf. Een divers voedingspatroon...

Selecteer een categorie

Klok wortel

Diëten

Appel tijd voor gezond

Welke diëten zijn er en welke zijn gezond? Bepaal zelf wat het beste is voor je.

Superfoods

Wortel

Ontdek de verschillende superfoods en wat ze kunnen doen voor je lichaam.

Gezondheidstips

Broccoli

Met onze gezondheidstips kom je erachter wat het beste is voor jou en je lichaam.