Vitaminen shots C en D

Inspiratie papikra

Het is belangrijk dat je elke dag voldoende vitaminen binnenkrijgt om verschillende gezondheidsproblemen te voorkomen. Vitamine C en D zijn twee van de belangrijkste vitaminen die je dagelijks nodig hebt. Hieronder staat heel kort beschreven waarom dit belangrijk is en wat vitamine C en D precies zijn. 

Vitamine C

Vitamine C wordt ook wel ascorbinezuur genoemd. Deze vitamine is essentieel voor het immuunsysteem van het lichaam. De wondgenezing vertraagt en er kan scheurbuik ontstaan wanneer men een tekort heeft aan vitamine C. De eerste symptomen van een tekort aan vitamine C zijn bloedend tandvlees en inwendige bloedingen. 

Om dergelijke klachten te voorkomen is het aan te raden om dagelijks voldoende vitamine C in te nemen. Een volwassen persoon heeft per dag ongeveer 75 milligram vitamine C nodig. Je krijgt dit voornamelijk via je voeding binnen. Vitamine C vind je voornamelijk in bepaalde groente en fruit. Enkele producten met veel vitamine C zijn:

  • Sinaasappels: 66 miligram
  • Kiwi: 59 miligram
  • Gekookte aardappel: 6 miligram 

Vitamine D

Vitamine D is erg belangrijk voor de opbouw van verschillende lichaamscomponenten. Zo vormt het de basis van je botten en spierweefsel. Verder is vitamine D belangrijk voor je afweersysteem en voor je nieren. Een tekort aan vitamine D kan dan ook leiden tot zwakke botten en kan er bij kinderen voor zorgen dat ze minder goed groeien. Bij volwassen kan het ervoor zorgen dat de botten zwakker worden waardoor ze ook kwetsbaarder zijn om botten te breken. 

Daarom is het belangrijk dat je dagelijks voldoende vitamine D binnenkrijgt. De zon is de belangrijkste bron van vitamine D. Zorg er daarom voor dat je elke dag even naar buiten gaat, het liefst ergens tussen 11 uur en 15 uur, want dan is de zonkracht het sterkst. Verder zit er veel vitamine D in vette vis als zalm en makreel. Daarnaast wordt het ook toegevoegd aan boter. Consumeer deze producten dus als je niet veel buiten bent. 

Vitamine C shots

Het kan voorkomen dat het toch te moeilijk is om dagelijks voldoende vitamine C binnen te krijgen. In dat geval raden we je aan om vitamine C supplementen te nemen. Vitamine C shots kunnen hierbij een goede oplossing zijn. Deze shots zijn in verschillende smaken verkrijgbaar die ook nog eens erg lekker zijn. Zo worden bijvoorbeeld zwarte bessen, aardbeien en kersen samengeperst tot een heerlijk vitamine C shotjes. Vitamine shots zijn dus niet alleen super gezond, maar ze zijn ook nog eens heel lekker!

Vitamine D shots

Idem dito geldt voor vitamine D dat een tekort fataal kan zijn voor het lichaam. Echter, het is bij vitamine D nog iets moeilijker om de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid binnen te krijgen, omdat de zon de primaire bron van vitamine D is. Zeker in de winter kan het dan problematisch zijn om aan voldoende vitamine D te komen. Daarom raden we je aan om vitamine D supplementen in te nemen. Vitamine D shots bieden dan de ultieme oplossing. Dit zijn heerlijke shots die sinaasappel, gember en kurkuma bevatten. Deze shots zijn dus zowel heel gezond als super lekker!

 

Uitgelichte afbeelding

Vitamine c tijd voor gezond 01

Recente blog artikelen

Gezond sporten: wel of niet suppleren? 

Sporten is belangrijk voor de gezondheid. Lees hier meer over het gebruiken van sportsupplementen in combinatie met sporten.

Alles over intra-workouts

Meer te weten komen over intra-workouts? Lees dan dit artikel en kom erachter wat een intra-workout is. Ontdek ook de voordelen.

Pindakaas & Banaan Flapjacks

Flapjacks zijn traditionele Engelse haverrepen uit de oven in de vorm van rechthoeken. De flapjacks zijn gemaakt van haver, boter en bruine suiker.

Vega bitterballen: voordelen en achtergrond

Jarenlang was het zo dat als je het over bitterballen hebt, dat mensen er dan automatisch van uit konden...

Weetjes over vitamine C

Zoals je waarschijnlijk wel weet is het belangrijk om veelzijdig te eten en je in die zin zo veel mogelijk te houden aan de welbekende Schijf van Vijf. Een divers voedingspatroon...

Selecteer een categorie

Klok wortel

Diëten

Appel tijd voor gezond

Welke diëten zijn er en welke zijn gezond? Bepaal zelf wat het beste is voor je.

Superfoods

Wortel

Ontdek de verschillende superfoods en wat ze kunnen doen voor je lichaam.

Gezondheidstips

Broccoli

Met onze gezondheidstips kom je erachter wat het beste is voor jou en je lichaam.