Gouden melk voor kinderen

Inspiratie papikra

Het klinkt misschien heel raar, maar gouden melk is een andere benaming voor kurkumathee. Het kan vaak lastig zijn om kinderen kurkuma te laten eten omdat zij de smaak niet lekker vinden. Toch heeft kurkuma veel voordelen, want het zich vol met vitaminen en mineralen.

Om ervoor te zorgen dat kinderen toch kurkuma eten, is er een speciale kurkumathee bedacht waarmee kinderen toch voldoende kurkuma binnenkrijgen en profiteren van de gezonde voordelen van kurkuma. In dit artikel lees je het recept voor deze thee. Het is een milder recept waardoor de scherpe smaak bijna verloren gaat, maar waarbij wel alle vitaminen bewaard blijven.

De kracht van kurkuma

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen, maar kurkuma is het belangrijkste ingrediënt van gouden thee. Kurkuma is dan ook een van de meest bestudeerde kruiden vanwege zijn helende kracht.

Kurkuma staat er vooral om bekend dat het antibacteriële en antivirale krachten heeft. Het is dus het perfecte kruid om verkoudheid en de bijbehorende symptomen te bestrijden. Binnen no-time zul je minder last hebben van hoest en een zere keel.

Daarnaast heeft kurkuma nog een paar andere positieve gezondheidseffecten:

-Het geeft een boost aan je immuunsysteem
-Het reguleert je cholesterol
-Je kunt er hoofdpijn mee verminderen
-Het vermindert hoge bloeddruk
-Het is goed voor de huid
-Het kan je metabolisme reguleren

Gouden melk voor kinderen

Gouden melk op zichzelf heeft nog steeds een vrij sterke smaak. Toch is het mogelijk om dezelfde gezondheidsvoordelen te ervaren als je een mildere variant van gouden melk klaarmaakt.

Er zijn een paar implicaties waar je rekening mee moet houden als je gouden melk aan kinderen wilt serveren:

-Serveer geen gouden melk aan kinderen jonger dan 1 jaar
-Een kwart kopje gouden thee is voldoende voor het positieve effect
-Het drankje wordt voornamelijk geserveerd wanneer iemand ziek is, maar het kan natuurlijk op elk moment worden gedronken
-Gebruik louter organische ingrediënten

Hoe bereid je gouden thee?

Je weet nu wat de voordelen zijn van gouden thee en wanneer het voornamelijk wordt gedronken. Dit betekent dat je klaar bent om je eigen gouden thee te maken. Je hebt de volgende ingrediënten nodig om twee kopjes gouden thee te maken:

-Organische melk, dat wil zeggen: melk die van plantaardige producten is gemaakt (sojamelk, amandelmelk, kokosmelk)
-Een halve theelepel kurkuma
-Een halve theelepel cacaopoeder
-Een halve theelepel kaneel
-Een halve theelepel amandel- of kokosolie
-Een heel klein beetje zwarte peper
-1 tot een halve theelepel honing
-Optioneel: vanille-extract

Vervolgens stop je al deze ingrediënten, behalve de honing, in een pan. Laat het mengsel voor ongeveer 10 minuten op het vuur staan, maar laat het niet koken! Doe vervolgens het vuur uit en voeg de honing toe. Laat het mengsel afkoelen voor je het consumeert of aan je kinderen geeft.

Recente blog artikelen

Keratine voor gezond haar

De meeste mensen steken elke ochtend weer veel moeite in het verzorgen van het haar. Dat is natuurlijk niet heel gek, je wilt goed voor de dag komen en verzorgd haar draagt voor een groot deel..

Suikervrije mayonaise

Suikervrije mayo is mayonaise zonder suiker. Er zijn diverse soorten voedingsmiddelen waarvan je wellicht niet eens weet dat deze suiker bevatten, maar dit vreemd genoeg..

Vegan mayo

Vegan mayo is momenteel erg populair onder veganisten, maar ook anderen kunnen van deze heerlijke mayo genieten. Je kunt deze mayonaise, ook wel ‘veganaise’ genoemd, tegenwoordig..

Vitaminen shots C en D

Het is belangrijk dat je elke dag voldoende vitaminen binnenkrijgt om verschillende gezondheidsproblemen te voorkomen. Vitamine C en D...

Airfryer bitterballen

Al sinds jaar en dag behoren bitterballen tot de meest populaire snacks in Nederland en België. Vooral rundvleesbitterballen genieten een grote populariteit. Tot niet zo lang geleden was het heel gebruikelijk dat je...

Selecteer een categorie

Klok wortel

Diëten

Appel tijd voor gezond

Welke diëten zijn er en welke zijn gezond? Bepaal zelf wat het beste is voor je.

Superfoods

Wortel

Ontdek de verschillende superfoods en wat ze kunnen doen voor je lichaam.

Gezondheidstips

Broccoli

Met onze gezondheidstips kom je erachter wat het beste is voor jou en je lichaam.