(suikervrij, vegan en glutenvrij)
Flapjacks zijn traditionele Engelse haverrepen uit de oven in de vorm van rechthoeken. De flapjacks zijn gemaakt van haver, boter en bruine suiker. Om je op weg te helpen in de zoektocht naar suikervrije producten, geven wij je tips voor een gezonder recept van de originele flapjacks. Een voordeel hiervan is dat het heel simpel en snel te maken is.
Voordat je gaat beginnen:
- Zorg dat je alleen gebruik maakt van overrijpe bananen, die bijna zwart zijn. Als de bananen overrijp zijn worden ze lekker zoet.
- Je kunt ervoor kiezen om de flapjacks te maken met ahornsiroop, als je kids bijvoorbeeld niet gewend zijn aan een suikervrij dieet. Wij raden je aan een paar lepeltjes ahornsiroop of honing toe te voegen, dat maakt het makkelijker om de kids ook te laten proeven.
- De flapjacks kunnen ook als voedzaam ontbijt worden gezien voor de drukke ochtenden.
De pindakaas & banaan flapjacks zijn:
- Suikervrij
- Glutenvrij
- Vegan
- Weinig calorieën
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Ingrediënten
Voor 8 flapjacks
- 2 grote overrijpe bananen
- 150 gram haver
- 65 gram pecannoten (in kleine stukjes gehakt)
- 3 eetlepels pindakaas
- 35 gram rozijnen
- 2 eetlepels kokosolie
- 1-2 eetlepels ahornsiroop of honing
Bereiding
- Verhit de oven tot 180°C
- Smelt de kokosolie
- Pureer de bananen in een kom en voeg alle ingrediënten toe
- Bekleed een middelgrote ovenschaal met bakpapier en leg het mengsel hierop
- Bak het mengsel 20-25 minuten goudbruin
- Laat het mengsel geheel afkoelen en snijd in 8 stukjes
- Bewaar de 8 stukjes voor een week gekoeld in een afgesloten bak
Bron: Goodnesst