Garnalen

Inspiratie papikra

Garnalen: wat zijn het en waar komen ze vandaan?

Garnalen zijn erg gezond. Ze worden gevangen in diverse landen aan de Noordzee, waaronder Nederland, BelgiĆ«, Duitsland, Engeland en Denemarken. De zogeheten ā€˜Noordzeegarnaalā€™ wordt door de vissers meteen na de vangst gekookt. Dit gebeurt ter plekke aan boord. Vervolgens worden ze bij de garnalenverwerker gepeld, gewassen en goed geconserveerd. Er bestaan nog vele andere garnalen naast de Noordzeegarnaal, waarbij je een onderscheid kunt maken tussen zoetwater en zeewater garnalen. Wij vertellen je alles over garnalen, de gezondheidsvoordelen ervan en hoe je ze het lekkerst kunt eten.

De voordelen van garnalen

Garnalen hebben veel voordelen en zijn onder andere rijk aan calcium, wat zorgt voor sterke botten en tanden. Ook bevat de garnaal veel eiwitten. Deze heeft het lichaam nodig om gezond te blijven en de schade van eventuele verwondingen te herstellen. Daarnaast zijn garnalen goed voor je huid en haar. Dit komt doordat zij carotenoĆÆden bevatten, wat werkt als een sterke antioxidant die je huid tegen vroegtijdige veroudering beschermt. Doordat de garnaal ook rijk aan zink is, helpt dit nieuwe huid- en haarcellen aan te maken. En wist je dat de garnaal ook bescherming biedt tegen kanker? Dit komt door de selenium in de garnalen, wat ervoor zorgt dat het risico op overlijden door verschillende kankers verminderd wordt. 

Ook is bekend dat garnalen goed zijn voor het hart en het risico op dementie verminderen. Dit komt doordat de garnalen over veel omega 3-vetzuren beschikken, wat een positieve uitwerking heeft op het hart en ondersteunt bij de strijd tegen ziektes zoals Alzheimer. Ze helpen het slechte cholesterol aan de binnenwanden van de bloedvaten te verwijderen, wat ervoor zorgt dat de bloeddruk verlaagd wordt. Doordat garnalen zoveel voordelen met zich meebrengen, is het zeker aan te raden deze regelmatig te eten.

Recente blog artikelen

Weetjes over vitamine C

Zoals je waarschijnlijk wel weet is het belangrijk om veelzijdig te eten en je in die zin zo veel mogelijk te houden aan de welbekende Schijf van Vijf. Een divers voedingspatroon...

Gouden melk voor kinderen

Het klinkt misschien heel raar, maar gouden melk is een andere benaming voor kurkumathee. Het kan vaak lastig zijn om kinderen kurkuma te laten eten omdat zij de smaak niet lekker vinden.

Keratine voor gezond haar

De meeste mensen steken elke ochtend weer veel moeite in het verzorgen van het haar. Dat is natuurlijk niet heel gek, je wilt goed voor de dag komen en verzorgd haar draagt voor een groot deel..

Suikervrije mayonaise

Suikervrije mayo is mayonaise zonder suiker. Er zijn diverse soorten voedingsmiddelen waarvan je wellicht niet eens weet dat deze suiker bevatten, maar dit vreemd genoeg..

Vegan mayo

Vegan mayo is momenteel erg populair onder veganisten, maar ook anderen kunnen van deze heerlijke mayo genieten. Je kunt deze mayonaise, ook wel ā€˜veganaiseā€™ genoemd, tegenwoordig..

Selecteer een categorie

Klok wortel

Diƫten

Appel tijd voor gezond

Welke diƫten zijn er en welke zijn gezond? Bepaal zelf wat het beste is voor je.

Superfoods

Wortel

Ontdek de verschillende superfoods en wat ze kunnen doen voor je lichaam.

Gezondheidstips

Broccoli

Met onze gezondheidstips kom je erachter wat het beste is voor jou en je lichaam.